Skip to the content

2018 Učešće u PowUnity GmbH

U jesen 2018. godine STASTO učestvuje sa 50% kod startup-a PowUnity. Kompanija, osnovana u Tirolu, bavi se BikeTraxom - GPS zaštitom od krađe za e-bicikle. Potpuna integracija u STASTO omogućava logistički, komercijalni i organizacioni razvoj po najvišim standardima. Od startapa do lidera na tržištu - uzbudljiva priča!

Homepage PowUnity

2018 osnivanje STASTO Srbija

U avgustu 2018. godine u Srbiji je osnovana firma STASTO Automatizacija d.o.o. Do danas, regiju je obradjivao MS Promcom. Od sada, tržište ima koristi od kompletnog spektra usluga direktno od STASTO-a. To omogućava još intenzivniju saradnju sa svim partnerskim kompanijama.  Blizina kupcu je oprobani koncept koji se sada takođe sprovodi na Balkanu.

2015 osnivanje STASTO Slovenije

U aprilu 2015. godine osnovana je firma STASTO Avtomatika d.o.o. sa sedištem u Sloveniji. Već neko vreme STASTO iz Austrije pokriva svoju direktnu susednu zemlju. Već imamo mnogo austrijskih partnera, koji su otvorili predstavništva u Sloveniji. Direktna podrška na licu mesta, otvara potpuno nove mogućnosti partnerstva sa svim kompanijama u ovoj zemlji.

2013 Ponovo na podijumu Austria’s leading companies!

Ponovo, "Wirtschaftsblatt", najznačajnije austrijske ekonomske novine, zajedno sa PriceWaterhouseCoopers i KSV1870 su birali najdinamičnije kompanije u Austriji. Najvažnije poslovno ključne tačke u poslednje četri godine bile su osnove za procenu.  

Firma STASTO je osvojila treće mesto medju srednjim preduzećima u Tirolu, posle dva prva mesta 2011 i 2012!     Veoma smo zadovoljni sa ovim odličnim rezultatom, jer potvrdjuje visok kvalitet našeg partnerstva.

2013 Učešće u MS PROMCOM doo

U Julu 2013, STASTO učestvuje sa 50% u MS Promcom d.o.o. u Beogradu. Već više godina MS Promcom prodaje proizvode i servisne usluge firme STASTO. Zbog smene generacija na vrhu menadžmenta, ukazala se prilika za učešće. Od sada se tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore rade direktno od firme MS Promcom. Još jedan korak prema lokalnoj podršci kupaca najboljim mogućim putem.

2011 STASTO International je osnovan

Da bi bio napravljen najbolji napredak i koordinacija, STASTO ekspandira, STASTO International je osnovan kao novo ograničeno poslovno partnerstvo u Avgustu 2011. Sedište je zgrada od STASTO Austrije. STASTO International podržava sve STASTO firme u oblasti poslovanja-, podataka-, proizvoda- & partnerstva i marketinga.   Trenutno su 5 ljudi posvećeni ovim zadacima.  

2010 Učestvovanje u Pneumatika Hungaria Kft.

U Novembru 2010 STASTO Austrija kuplia je 50% od Pneumatika Hungaria Kft. iz Budimpešte. Kompetentnost na tržištu Madjarske, osnovana kompanija u kombinaciji sa širokim spektrom STASTO proizvoda i usluge su idealni uslovi za uspešno partnerstvo.   

2007 buduće ekspanzije …

sa kupcima u švajcarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, STASTO nastavlja sa svojom strategijom medjunarodnog razvoja.   Ukupni asortiman Pneumatike, Industrijskih armatura i Hidraulike dobija još više na snazi kroz ličnu i kompetentnu konsultaciju. Naše sedište u Austriji je takodje na raspolaganju kako bi se garantovala optimalna logistika i tehnička podrška.   Strateški fokus STASTO grupe se kontinuirano realizuje kao rezultat stalnog razvoja i mi stalno postavljamo temelje za budućnost.   

 

2006 aktivno obradjivanje nemačkog tržišta

STASTO je aktivan na nemačkom tržištu od Aprila 2006. STASTO dopunjuje svoje već postojeće uspešne pakete usluga kroz korisničku podršku baziranu u sedištu firme. trenutno se tržište intenzivno obradjuje od tri prodavca.

2006 Dva puta uspešni na takmičenju kataloga

Na "Big Catalogue Benchmark 2006" ovo pitanje je odgovoreno po drugi put.STASTO postiže prvo mesto u oblastima "automation technology" i "connecting elements and armatures".

"Big CatalogueBenchmark 2006" je nezavisno takmičenje specijalno za tehničke kataloge u oblasti

štampe i online usluge.   

na osnovu više od 130 kriterija, aktivni šopovi i katalozi su profesionalno analizirani, uporedjeni i ocenjeni u svojoj branši. Ovaj rezultat, ovih merila nudi vredne nagoveštaje o trenutnom položaju kataloga na tržištu a potom omogućava poboljšanje i samim tim bolji kvalitet za kupce.  

2005 osnivanje STASTO Poljska

26. Septembra 2005 osnovan je STASTO Automation Sp.zoo sa sadištem u Poljskoj u ovoj 100% STASTO sestrinskoj firmi momentalno je zaposleno 7 ljudi. Ima mnogo potencijala na poljskom tržištu koje će biti uskladjeno sa realnošću kroz stručno i pažljivo negovanje ovog uzbudljivog tržišta. Ovo će takodje dati našim već postojećim klijentima važnu dugoročnu prednost. Kao rezultat većeg ukupnog obima, naš apel proizvodjačima se može znatno povećati. Konsekventno, visoko kvalitetna proizvodna linija sa proizvodima vrhunskog kvaliteta i uslugama projekta može biti zagarantovana i dalje razvijena.

2005 Dobitnici Peter Gapp nagrade

Posevećenost i obaveza prema socijalnim obavezama, i posebno dobar odnos sa zaposlenima čine STASTO uzor za tirolske kompanije. Katolička organizacija nagradjuje STASTO za svoja dostignuća sa svojom novo osnovanom Peter Gapp nagradom.

Episkop Tirola, Manfred Scheuer, dodelio je nagradu direktoru firme Christofu Stockeru na ceremoniji.  

2003 Promena generacija na vrhu menadžmenta

Došlo je do smene generacija na vrhu menadžmenta kompanije u maju 2003.   Christof Stocker je preuzeo upravljanje firme od svog oca - osnivač i partner - Gerhard Stocker. 

Inicijator jedinstvene STASTO filozofije ostao je medjutim kao tihi partner u poslu.   Christof Stocker izgradio je sve na inovativnim dostignućima svog oca, fokusiranja na razvoj sistema ravnog hirarhiranja i baze orijentisanih potraživanja i ciljeva.

2000 Tirolska "Brand Management" nagrada

žiri ovog takmičenja bio je više nego zadovoljan sa STASTO primernim i doslednim brend menadžmentom, posebno interno:   

"ideali su realizovani u našoj firmi - uspeh sa kojim STASTO može da se ponosi" STASTO brendiranje može biti posebno karakterisano činjenicom da je pažnja posvećena detalju koji igra odlučujuću ulogu u uspehu brenda: Akcije STASTO Modela Preduzetništva, proizvodi i STASTO servis karakteristišu izgled kompanije svaki dan.

1994 Uspostavljanje STASTO u Českoj i izgradnja zgrade firme

Nakon 6 godina aktivnog učešća na Češkom tržištu, kompanija STASTO Automation s.r.o. u Tinecu, nalazi se oko 30km južno od Praga, je osnovana.

Češka STASTO filijala se razvila za primer.   

- sa novim razvojem i širenjem rada koji je već izvršen.

1993 Razvoj i implementacija STASTO Modela Preduzetništva

STASTO usvaja novu metodu u poslovnom razumevanju i razvoju poslovne kulture 1993 sa STASTO Modelom Preduzetništva. Posle izvesnog vremena u firmi, svaki zaposleni se poziva da učestvuje u uspehu firme, ali i da postane akcionar.  

1974 osnivanje STASTO Austrija

1974. Ing Otto Staudacher i Ing. Gerhard Stocker su zajedno odlučili da osnuju firmu STASTO. Prve firmine prostorije nalazile su se u staroj zgradi u Gabelsbergerstrasse u Innsbruck-u, Austriji. - Firma se bavila sa magnetnim ventilima i pneumatskim armaturama.. Obojica, Staudacher i Stocker delili su uloge vodjenja firme i neizmenično nedeljno izmedju kancalarije i spoljnog rada. Posle samo nekoliko meseci poslovanja, ovaj ambiciozni tim je ojačan dovodjenjem svog prvog zaposlenog.   STASTO je ostvario godišnji promet u 1975 od € 0,21 Mio. (ATS 3 Mio.).